WORLDWIDE SHIPPING. 3-5 BUSINESS DAYS DELIVERY IN THE NETHERLANDS. FREE DELIVERY ABOVE €150

 

 

“Ik doe modellenwerk en ben de oprichtster en organisator van de Moeder Aan Moeder markt

DEBBIE DHILLON
By CHARISE ROZENBEEK

Kun je ons iets over jezelf vertellen?

Ik ben Debbie Dhillon, 24 jaar en kom uit Alkmaar.
Samen met mijn partner Gino hebben wij een dochtertje genaamd Jenaira. Zij is nu 20 maanden oud. Een echte pretletter! Wat maakt zij ons gelukkig. Ik doe modellenwerk, ben de oprichtster en organisator van de Moeder Aan Moeder markt. Dit is een tweedehands markt in Alkmaar met topkwaliteit tweedehands baby en kinderartikelen. Deze indoor markt vindt elke 2/3 maanden plaats. moederaanmoedermarkt.nl

Verder ben ik afgestudeerd schoonheidsspecialiste en geef ik klanten nog huid en product advies.
En hiernaast ben ik moeder! Wat een job op zich is. Waar ik erg van kan genieten zijn leuke uitstapjes doen met mijn gezin, sauna, bioscoop, een goede film of serie kijken, invulboeken invullen en reizen!

 

 

Hoe ziet een gemiddelde dag er uit bij jou?

Het hangt er vanaf of ik een modellenjob heb of niet. Als dit het geval is dan sta ik meestal vroeg op en brengt mijn partner Jenaira bij de kinderopvang. Ik kom meestal dan pas rond etenstijd thuis of zelfs later.

Als ik geen job heb dan worden Jenaira en ik meestal rond 09:00 wakker. Ze is echt een schone slaapster! En ik slaap ook lekker totdat zij wakker word.

Zodra Jenaira wakker is ga ik haar en mezelf aankleden, tanden poetsen etc.
Hierna gaan we samen ontbijten. Een paar uurtjes samen spelen.
Dan doet ze haar middag slaapje en ga ik vaak wassen draaien, het huishouden doen en ondertussen mailtjes beantwoorden en wat werk doen vanaf mijn laptop.

Als jenaira dan wakker word gaan we samen lunchen en smiddags doen we meestal iets leuks. We gaan bijvoorbeeld op de fiets naar de bibliotheek of naar de kinderboerdij. Of we gaan gewoon lekker even het park in. Ik vind buitenlucht erg belangrijk. En ga dan ook elke dag met Jenaira naar buiten.

Mijn partner is ook meestal smiddags al thuis van het werk. Dus smiddags staat bij ons echt in het teken van samen zijn en leuke dingen doen! Hierna gaan we avond eten en na het eten douche ik Jenaira altijd. Dan lezen we nog boekjes en dan is het bedtijd. Jenaira gaat altijd om 20:00-20:15 naar bed.Ik ga dan nog meestal even aan het werk en op social media. En dan zetten we meestal een serie op.

Hoe balanseer je tussen moederschap en werk?

Ik probeer zoveel mogelijk thuis aan het werk te zijn als Jenaira slaapt. Het modellenwerk is een heel onzeker wereldje. Dus ik zorg er altijd voor dat als ik een last minute job heb dat Jenaira in goede handen is. Verder is het gewoon maar doen en doorgaan! Ik vind het ook wel fijn om naast het moederschap ook te werken. Zo maak ik ook nog andere dingen mee en heb ik dus ook eens ander gesprekstof thuis.

Waar ben je het meest trots op qua moederschap?

Alles eigenlijk! Ik ben gewoon zo trots op hoe Jenaira in mijn buik gegroeid is. En vanwege het werk van mijn partner verhuizen we vaak naar andere landen. Ik ben trots op ons als gezin en ouders hoe we hier altijd positief mee omgaan. We hebben sowieso altijd het beste voor met Jenaira en zien dat ze een gelukkig en vrolijk kind is. Dat maakt mij het meest trots!

Hoe zou je jouw stijl omschrijven?

Ik kan een hele vrouwelijke look dragen zoals een mooie jurk met hakken. Maar ook juist weer een stoere look met een jeans, sneakers en een spijkerjack bijvoorbeeld. Het hangt er net vanaf wat mijn mood is. In de winter draag ik vaker basic kleding. Een sweater met een jeans. Of een legging met een lang jurkje erover. Ik vind het dan fijn als het gewoon lekker comfortabel zit en vooral goed warm is. In de zomer hou ik wel van leuke jurkjes met printjes of broekpakken met sandaaltjes eronder. En merk ik dat ik mijn outfit belangrijker vind. 

Je ziet je outfit dan natuurlijk ook meer omdat je er geen dikke jas en sjaal overheen draagt.
Voor speciale gelegenheden hou ik van aparte en bijzondere kleding! Iets wat je niet vaak ziet.

Waar zoek jij naar mode inspiratie?

Eigenlijk ga ik nooit ergens op zoek naar inspiratie. Ik verzin gewoon een look bij elkaar waar ik me goed in voel en zelfvertrouwen in heb.
Natuurlijk zie je soms wel op Instagram bijvoorbeeld bij andere influencers outfits voorbij komen waarvan ik denk oh dat staat leuk bij elkaar.
Maar het is niet dat ik dan precies die outfit ga na bootsen. Ik vind eigenheid ook belangrijk!

Is je stijl veranderd sinds je moeder bent?

Op het begin wel. Toen droeg ik echt veel jogging kleding. Alles deed nog pijn aan mijn lichaam na de bevalling en toen kon het me echt niks schelen hoe ik eruit zag. Maar nu pas ik mijn kleding weer als voor de zwangerschap en is mijn kledingstijl gewoon weer hetzelfde.
Ik moet wel zeggen dat ik voorheen soms wel korte broekjes ofzo kon dragen. En dat ik nu wel echt op let van oké is het niet te sexy of te kort. Want je bent nu toch moeder, Ik wil er dan wel gewoon netjes uit zien.

Dhillon is wearing The Mother Sweater by VIDA+JUNE
from The Ready To Wear Collection.
It retails for €80,- womenswear and for €55,- kidswear

Wie is je grootste inspiratie als het aankomt op moederschap en mode?

Ik heb verschillende moeders die ik bewonder. Eigenlijk als ik om me heen kijk en zie hoe iedereen het opvoeden op zijn eigen manier doet raak ik daar geïnspireerd van. Ik leer van iedereen en dat is juist zo leuk.

Maar het meest bewonder ik mijn eigen moeder. 

Ik ben zelf van een tweeling en wij hebben een broer van 1,5 jaar ouder. Mijn moeder heeft ons alleen opgevoed. Hoe zwaar moet dat geweest zijn. Helemaal nu ik zelf moeder ben heb ik nog veel meer respect hoe ze alles toch altijd gedaan heeft. Overal met ons naartoe op de fiets, fulltime werken en moeder zijn. En nog een soort vaderrol moeten hebben ook!

Wat is je parenting filosofie of motto?

Blijf gewoon jezelf en trek je niet te veel aan van anderen. Voor het ouderschap is geen boek of studie! Dus niemand doet het “perfect”. Zolang je zelf denkt dat iets het beste is dan zal dat ook zo zijn. Volg gewoon je gevoel en dan komt alles goed.